Höst rusk




Jag tycker att det är ganska mysigt med höst rusket nu faktiskt. Det är konstigt hur väl man anpassar sig. Under sommaren får jag ångest av att bara tänka på höst, regn och mörker men när det väl är här så gör det inte all så mycket faktiskt. Det börjar även närma sig jul. I år är vi med min familj och det ska bli mycket härligt. Skönt att inte direkt behöva åka någon stans och bara vara. Snart ska vi ta oss ut till IKEA för att köpa julpynt eftersom allt mitt, N har inget, står längst in i källaren. Prioriterar att lägga min tid på annat.  Jag julpyntar alltid första advent. Jag har hittat jätte fina adventsljusstakar, alltså sådan man tänder riktiga ljus i på "årstiderna" på drottninggatan. EN fantastisk affär, gå dit bums, om ni gillar stämningsfulla saker. Det är i alla fall mer en bricka med 4 tjocka ljus och silver (bly/järn?) siffror som man färster på ljusen. Ska ta bild när jag investerat.

Igår var jag och lämnade min älskade katt hos sin nya husse (ny gamla, mitt ex.). Det gjorde så ont i mitt hjärta och det kommer tårar så fort jag tänker på mig, Min lilla älskling kommer aldrig mer att ligga bredvid mig på natten och kurra eller jama då han vill ha vatten ur dusch slangen. Han har verkligen gett mig så mycket glädje genom åren. Jag förstod aldrig det här med husdjur eller hur fäst man blir vid dom innan min älskade katt  kom in i våra liv. Jag drömde om honom hela natten. Det som gör det överkomligt som gör att smärtan och längtan blandas med glädje är att jag vet att det är för att Klimpen ska komma till oss. Saknaden kommer att dämpas med tiden då magen växer. Men min lilla snufsis du kommer alltid finnas i mitt hjärta!

T.G.I FRIDAY

Ha ha, nu är det ju så att det är jobbhelg för min del så det blir inte så värst mycket helg eller fredag. Däremot så är det så att då jag jobbat mina tre dagar är jag alltid glad eftersom jag vet att det är två veckor kvar tills nästa jobb helg. Funkar faktiskt att tänka så. Känns väldigt konstigt att kanske bara jobba där i sju månader till, sedan säger jag upp mig. Först blir det mammaledighet och sedan till januari ska jag börja jobba på riktigt, med mitt riktiga yrke. Det är i alla fall planen, sen kanske jag vill vara mammaledig längre, vem vet. Det känns dock konstigt men på samma sätt så fantastiskt skönt att lämna det extra jobb jag har idag, jag har jobbat där i snart sju år. Det har varit ett perfekt extra jobb då OB timmar verkligen betalar. Men jag kommer inte gråta då jag säger tack och adjö.

I skrivande stund sitter jag och beundrar min fantastiska förlovningsring. Det är så fin och att vi bestämde oss för att investera lite mer i dessa känns verkligen bra. Jag är glad att jag och N valt att vara med varandra för evigt och jag är glad att vi ska få ett kärleksbarn. Det är det som är det viktiga och det är det som räknas.






Just nu






sitter jag i sängen och försöker organisera anteckningar och tenta frågor. Det blev en lätt fördröjning då jag spenderade minst två timmar på att försöka få ut våra förlovningsringar som skickat med REK men inte med mitt namn. Jag hade fullmakt och allt och tillslut såg det ut att lösa sig då jag kom ner dit andra gången men i sista stund blev något fel. Så hormonbomb som jag är gick jag gråtandes därifrån. Ja ja N hämtar ut dem i kväll så egentligen var det inte så farligt, men jag ville ha dem nu nu nu. Samt att jag tyckte att de var så tramsiga både på utlämningstället och posten att jag blev som ett trotsigt barn.

Dagens positiva är då jag går igenom tentafrågorna så känns de allra flesta faktiskt ganska ok. Har en andra massa studie relaterade saker att anordna med men det blir en annan dag. 

Berättade för min far idag att han ska bli morfar, han tyckte det var rätt ok även om han gärna hade sett mig jobba lite efter min examen först. Detta var en positiv respons från honom så jag är glad!

Idag blir ...

Idag blir dt en dag av en massa plugg för min del. Är inne i en tenta period och behöver verkligen sätta igång, och vara strukturerad. Helgen bjuder på jobb vilket blir mindre inspirerande men det är bara att göra. Om jag är duktig med pluggandet nu kommer jag nog att kunna vara helt ledig nästa helg.

Känner  mig inte speciellt gravid. Den första bubblan har spruckit och nu väntar jag bara på barnmorske besöket. N har nog lite svårare att fatta det. Då jag säger att jag är/ska bli mamma tänker han jaha kul för dig, sedan inser han att det är ju han som är pappan och då blir allt overkligt. Detta har liksom redan sjunkit in i mig så nu känns det inte så konstigt. Även om det känns som det är lite av ett stiltje just nu så är jag självklart fantastiskt lycklig och tacksam att min lilla klump fortfarande verkar frodas. 

Det blir en tidig

kväll för lilla mig. Är trött så nu satsar jag på en produktiv dag för mig och Klumpen i morgon.

Tankar




Eftersom jag inte är så långt gången än så finns det självklart en viss oro där. Mycket kan hända under de första tolv veckorna. Men mycket kan hända under hela graviditeten och under hela barnets liv, så jag försöker verkligen att njuta av det som är nu och se ljust på det som kommer. Jag försöker inte att oroa mig för mycket eftersom detta inte hjälper någon. Jag mår inte bättre av att oroa mig och en olycka kommer inte hända mer för att jag inte drömmer och planerar. Ibland får jag ont i magen, vilket tydligen är rätt vanligt, och ibland känns det som om min mens har kommit. Men än så länge fungerar allt som det ska och tro mig det känns i hela kroppen att det är ett litet frö som tar energi. 

Efter promenad

Tog en lång härlig promenad i solen. En av fördelarna med att studera. En av nackdelarna är att man aldrig är ledig. Dock är jag sååå glad att jag inte behöver gå upp halv sju på morgonen nu när jag är extra trött. 


Här är min "lilla" mage*



* Har aldrig varit helt platt om magen så jag tror att anledningen att det putar som det gör är dels att jag är svullen och dels en "vanlig" mage. Men kul att ha ändå.


vecka 6 (5+4)

Nu ska jag bli lite kontinuelig vad gäller varifrån jag tar min information om Klumpen och hans/hennes utveckling. Så från och med nu kommer informationen från www.minbebis.com.



Bebis – Ditt embryo är mellan 2 och 4 millimeter långt. Man mäter embryot från rumpa till huvud. Den har huvud, bål och ett anlag till hjärta. En del hals och bröstsegment har utvecklats till armar. Denna vecka är både öron- och ögonanlag synliga. Med ultraljud kan man redan nu se hjärtats tickande.

Du – Nu är det dags för dig att ringa till mödravårdscentralen, MVC,för att boka tid för inskrivningen. Du kan ha gått upp eller ner i vikt, beroende på om du har kräkts eller ej. Dina kläder känns för små, brösten känns svullna, du har halsbränna, du känner av trötthet och du kan få förstoppning.



En födelsedagspresent





Denna söta lilla sak fick jag av N. Det blev jag väldigt glad för. Jag kan ta mig ut på en powewalk (även om det flåsas lite mer just nu faktiskt) med denna lilla söta och en massa bra musik i öronen. Jag ska föresten köpa en pilatesboll för att göra mag och ryggövningar, tror att det är bra inför förlossning. Den kommer nog inte fungera när magen är stor men ett par tre månader till tror jag att det går bra. 

Förresten känner jag tydligt på kläder vilket känns tidigt?! Jag har inte gått upp något i vikt men magen känna absolut minst 3 cm större. Är detta normalt?

Man kan ju bli tokig




av att läsa en massa på internet, om hur man blir med barn, vad som händer under vecka 1, 2, 100... osv. Jag tycker att det är jätte roligt att läsa och vara insatt och påläst men det finns en risk med detta. Tex står det; graviditets tecken är ditten och datten. Tro mig de månader som jag och min man försökte aktivt hade jag alla dessa symtom SAMTIDIGT, HELA TIDEN. Jag har så många månader inbillat mig att jag haft ett litet knyte där inne, även då grav. testet (det 5:e samma vecka) visar ICKE. Detta har gjort ont men jag gick snabbt vidare, mest för att spara mig själv smärtan. Nu anpassade jag inte mitt liv efter att bli gravid men det var det enda jag tänkte på ett tag. Tillslut bestämde jag mig för att nu får det vara nog. Kommer det så kommer det. Sedan började jag och min man (på olika håll) fundera på äktenskap, jag tänkte då att om han friar till mig är det just bröllopet och äktenskapet som vi ska fokusera på. Bebisverkstaden skulle då med andra ord vara stängd. Detta hanns aldrig med eftersom han friade till mig då jag var gravid (utan att vi visste). Jag hann smått bli en bridezilla för att hastigt bli en mamma. Kanske var detta ögonblick och denna månad inte den mest idealiska MEN det var den månaden det var meningen att det skulle bli. Saken hör till att vi denna månad enbart körde en endaste liten kortis (av olika anledningar) och det blev en klump. Det krävdes en endaste gång även om det inte var första gången. Jag är så tacksam för detta. Och jag vet att det finns många där ute som tänker, når blir det min tur. Den kommer vare sig det tar en månad eller tolv, så kommer den. Och jag lovar att känslan kommer att vara lika stark hur lätt eller svårt det än går, detta är något helt overkligt och samtidigt fantastiskt!  Jag tänkte många gånger på hur jag skulle berätta för min fästman, mamma, lillebror, vänner. Jag hade en idé att överaska, skriva en lapp, köpa en present med världens bästa mormor etc. Inget av detta hände, allt har skett helt spontant och de gånger de inte gjort det har jag varit mycket nervös för att berätta. Så inget blir som man har tänkt sig, men vet ni det gör inget! Man kan inte heller förutse människors reaktion, de som jag har trott skall reagera på ett visst sätt har reagerat helt annorlunda. Jag berättade för min arbetskollega igår dels för att jag ville och dels för att hon kan hjälpa mig med tunga lyft och liknande. Hon blev sp glad! Gav mig den längsta kramen och de bästa grattisarna. Det hade jag aldrig trott!
     Så kort sagt kan jag sammanfatta denna morgons tankar med att det blir aldrig som man tänkt sig men det löser sig oftast till det bästa och om inte får man göra det som krävs för att finna en annan väg.

Lycka till alla där ute med barn eller med önskan om barn! (och alla andra med önskan om något)

Härligt gråa dag




Idag blir en bättre dag det känner jag. Undra om jag har en hormon bomb i kroppen eller vad det är för idag känns allt bra igen. Men man måste ha dåliga stunder för att uppskatta de bra!

Jag och min fästman pratade om det här med illamående. Lite olika saker man kan göra för att underlätta, åksjuke armband, tabletter, akupunktur etc. Jag förstår att det måste vara helt hemskt för de som ligger och kräks hela dagarna. Men som jag har det just nu är det på något obehagligt sätt lite skönt därför att man vet att det faktiskt finns något där inne. Lite på samma sätt som de ömmande brösten. 
Jag har kommit på mig själv att längta så himla mycket, tills det har gått 12 veckor, tills det börjar synas, tills vi får planera hemkomsten, vagn köp jag "you name it". MEN jag ska verkligen försöka tänka på att njuta av idag och det som händer just nu, därför att detta är något så helt unikt och nytt. Så... dagens: Uppskatta nu!

Föresten heter han/hon för tillfället KLUMPEN tills vi kommit på ett bättre namn. 

Senare har jag bestämt att gå på gravid yoga och vattengympa. Jag sätter höga mål att bli en latte/curling mamma ;)



Jag är

lite ledsen idag. Känner mig lite nere antagligen på grund av graviditets hormonerna. Men en del saker gör mig extra ledsen.

-Att vi måste lämna bort vår älskade underbaraste katt, jag är allergisk och kan inte längre komma undan med att äta allergitabletter, har ju ett barn att tänka på nu. Men det är jätte svårt att hitta någon som vill ha honom. Dom skulle bara veta hur han kommer förgylla deras liv.

-Att min pappa har ett hävdelsebehov och är mycket oförstående och inte speciellt rolig att prata med. Har inte berättat om graviditet och just nu känns han som den sista som jag kommer att tala med om det.

-Att jag känner mig tjock och pluffsig. Känner mig väldigt gravid utan att det syns.

-Att jag mår så förbaskat illa.

-En sak som jag insåg om förlossningsställen som inte var ett trevligt uppvaknande men som jag bara har mig själv att skylla.

Nu hoppas jag på att sova och att allt blir bättre i morgon. Har trotts allt få sååå många grattis samtal. Tack!

Happy birthday 2 me




I dag är det min födelsedag! Det känns bra. Jag blir hela 28 år. Om någon hade frågat mig förra året var jag skulle vara i livet ett år senare hade jag inte trott att jag skulle vara nyförlovad och nygravid. Men det känns bra!

Dock känns inte en födelsedag så himla viktigt med tanke på alla andra saker som har hänt den senaste tiden. Men vad gör det. Jag ska njuta idag!

Familjen

Igår spenderade jag kvällen med min lillebror, han är 14 år. Han är en jätte härlig kille på alla sätt och vis och han är verkligen 14! Vi var och åt på Texas Longhorn och sedan sov han hos oss. Vi har nu ätit en jätte mysig frukost och han har åkt. Han har lite problem med sin pappa (vi har inte samma pappa) som dricker för mycket på helgerna. Jag har själv en pappa som insåg för fem år sedan att han drack för mycket och blev nykter alkoholist. Det går knappt att beskriva skillnaden och vad som hände med honom och med vår relation. Någon dag skall jag försöka förklara. Kort sagt var det fantastiskt!
Jag vet att min pappa och min lillebrors pappa båda är fantastiska personer i grund och botten. Men  de har en sak gemensamt och det är alkoholen. Detta är så mycket vanligare än vad folk tror! Det finns ingen stereotyp utan det kan vara din granne, dina barns fröken eller din mamma eller pappa. Men en sak är säker att allt för många barn lider av att sina föräldrar dricker. Vare sig det är så illa att de däckar eller så illa att barnen får se sina föräldrar berusade under middagen hos sina bekanta. Det gå inte att säga att det är värre med a-lagarna än vad det är med de rika som dricker för-drink, några flaskor fint vin till maten och sedan avec och kaffe. Man är lika mycket alkoholist i vilken förklädnad man än är om man inte kan hantera det. På samma sätt går det inte att skilja mellan en alkoholist som dricker måndag till söndag eller en som dricker fredag till söndag. De är båda alkoholister.

Problemet är att man som närstående är så otroligt maktlös, därför att alkoholisten kommer alltid att välja alkoholen före dig! Och det är bara den personen som kommer att sjlv kunna besluta att nu får det vara nog!

Nog om det, nu ska jag och bebis ut på promenad! Hoppas ni får en fantastisk söndag.  

Ännu en dag

Har haft en ordentlig sovmorgon med en massa timmar sömn, så snart ska jag ta mig ut på promenad i det fina vädret. 
Igår var jag som sagt ute med en vän. Jag funderade lite innan hur det skulle kännas att bara dricka vatten/ alkofria drinkar. Men faktiskt så var jag så himla glatt överraskad, vi gick och satte oss innan middag och efter middagen och tog en drink. Jag fick en fin alkoholfri för 35 kr! Ha det är billigt att vara gravid. Vi hade jätte trevligt och pratade om bebis, hennes förhållande och allt möjligt annat. Hon var lite förvånad över att vi inte hade tänkt att byta lägenhet. Idag bor jag och min fästman i en 2:a (egentligen heter det 1:a med matrum) på 38 kvm. Jag kan väl tycka att det inte är optimalt att bo på så liten yta med en bebis, men det är inte heller optimalt att flytta. Detta är en hyresrätt förstahandskontrakt vilket visserligen är bra för att vara Stockholm den har en relativt låg hyra för att vara nyrenoverad 4000 kr. Så vi har då följande val:
1. Bo kvar göra det bästa av situationen och lära oss "compact living" samt investera i en dörr så att man kan stänga till sovrummet.
2. Leta oss efter en ny bostad, då en större helst 2.5 eller 3:a. En hyresrätt. Vi skall då förmodligen gå upp i hyra ett par tusen vilket visserligen är ok då vi får det större. Dock är det så att om man vill byta en liten till större måste man ta sig längre från stan, eller i ett mindre attraktivt område. Jag vill inte sätta mig i ett område långt från stan som jag inte trivs i bara för att ha ett extra rum.
3. Vi kan köpa oss drömlägenheten. Ja tack gärna. Men för vilka pengar? Detta blir nog då jag börjar jobba efter mammaledigheten och jag är faktiskt inte villig att betala två eller tre gånger mer i hyra då vi kommer att gå ner i inkomst. Inte värt det. Jag bor hellre mindre och har lite mer pengar.



Nu ska jag försöka ta mig ut i solskenet. Hoppas att dagen blir fantastiskt för mig och er! 

Godmorgon fredag!

Idag tror jag blir en bra dag! Har föreläsning kl. 12, vilket är bra då de normalt ligger mellan 15-17 vilket är en öken tid. Sedan ska jag möta min vän Jenny, vi ska äta på någon ny vietnamesisk restaurang på söder. Jag ska dricka en massa alkoholfria drinkar :). Egentligen var denna kväll inbokad för att vi skulle dricka massa vin. Det är klart att det känns trist att planer blir ändrade MEN inget absolut inget gå upp emot att veta att det finns en liten bebis i magen. Ha ha det känns alldeles konstigt och jag börjar nästan gråtan. Phu. En sak har jag alltid vetat att hormonerna skulle bli starka på mig.

Känner mig lite yr och smått illamående, men inte farligt. 

Nu ska jag göra mig vacker!

Fundersam

Jag älskar kaffe! Kaffe är det bästa som finns! Det kommer inte vara några problem att inte dricka vin eller ens att inte få äta sushi, men kaffe det blir nog svårt.

Har kollat runt lite på vad som står och helst ska man tydligen inte dricka alls. Inte riktigt samma sak med vitt te, även om det är gott.

Jag har (ska jag lite skamset erkänna) kollat runt på mammakläder. Jag vet att det är tidigt, men det är ju så kul. Såg däremot en riktigt smart sak. En gravid bh. Det känns redan nu att det kommer att behövas, brösten gör minst sagt ont! Har man stora som jag redan innan så känns det ganska tungt så jag hittade en utan knäppningar som skaver och med brottarrygg från www.4mom.se


 Dom hade en massa fina saker tycker jag, och billiga! Ska försöka köpa en del byxor som mamma kläder. 




Resten blir nog vanliga fast magvänliga. 




Bebis vecka 4+4 av 40

Nu hoppas hoppas hoppas jag att allt ska gå hur bra som helst och att det blir en vecka 40. 

I vecka 4+4 dagar. Det känns spännande på samma sätt som läskigt. Jag känner känslostormar komma lite då och då, jag blir glad, ledsen, arg. Mår halv illa men inte mycket bara ett litet obehag. Känner mig lätt yr och är trött. Det kan bero på att jag sov dåligt i natt hade ju lite att tänka på.

Det blir ett litet modsommar barn!

Fakta från growing people:

Ungefär på 21:a dagen efter senaste menstruationens första dag, det vill säga en vecka efter befruktningen sker självavidhäftningen. Under graviditetsvecka 3 sjunker ägget in i livmoderslemhinnan och äggcellerna specialiserar sig dels till att bilda barnet, dels till att bilda moderkakan. Det har bildats en vätskefylld blåsa som skall bli fostervattensäcken och cellerna har börjat ansamlas i ena kanten av denna.

Mina tankar just nu:

Är det verkligen sant?!
Hur kommer vi att få plats, ha råd, känna, kommer vi någonsin bara var vi eller kommer vi alltid vara föräldrar?
Är jag/vi verkligen så lyckligt lottade?!


Allt på en gång!

Det händer mycket här hos familjen N. I lördags morse vaknade vi och mös lite då frågade han om jag ville gifta mig med honom! Såklart sa jag. Vi spenderade dagen med att få en smärre chock över priset på guld och diamanter. Men nu har vi bestämt oss för mig blir det en Schalins Solvind. För min fästman (sug på den) blir det en 7 mm. lite rundar vitt guld. Jag köpte två bröllops tidningar, för planen är bröllop i oktober nästa år. Har försökt göra en budget samt titta lite på olika alternativ till mat och lokal. Allt hänger liksom samman och det skadar inte att vara ute i god tid. Sedan är det faktiskt fantastiskt roligt att få planera ett bröllop och inte minst känns det helt underbart att få visa resten av världen att jag och min fästman valt och funnit varandra för resten av våra liv!



Igår gick jag till apoteket och köpte ett gravtest, mest för att min mens var någon dag sen och för att jag är så nedrans nyfiken. Når jag köpte det tänkte jag att det kommer ändå att visa negativt, men jag vill hellre veta än att jag går och undrar och försenar min menscykel mer, den brukar komma igång då jag fått se det negativa på stickan. Konstigt hur kroppen fungerar eller hur. Detta har hänt säkert tre gånger. Jag gick in på universitetets toalett. Fatta charmigt ställe! Kissade på stickan och väntade. Köpte ett digitalt vilket ju känns som den smartaste grejen. Hallå tejer köp inget annat än ett digitalt gravtest, mycket lätt värt de extra 30 kr, det finns liksom inga funderingar, utrymmen för tolkning, är det ett streck eller ej. Här står det klart Gravid eller Ej gravid. Gissa om jag får en chock när det står gravid! Jag skakar, ringer N som är på möte med arbetskamrat, ringer mamma och frågar m det kan vara fel. Hon säger gör ett nytt test i morgon. Sedan frågar hon sjuksköterskorna som hon håller utbildning från och dom säger att ett gravid är just GRAVID!



Jag har en bebis i magen!!! Vi får hoppas och jag ber en stilla bön att allt skall gå bra. Har fortfarande svårt att tro det. Tänker fortfarande att det var nog fel. Men det verkar ju onekligen som om det finns ett litet liv där. Oj.... vilken känsla, vilken lycka. Men samtidigt känner jag mig förvirrad, orolig, rädd. Men mest av allt i en rosa liten bubbla!!

Just

nu.

Är jag inne på dagens andra film. Först såg jag Deception med bla. Michelle Williams. Den var helt ok faktiskt, se värld med en twist. Oförutsägbar. 



Detta åt jag till. Riktigt mumsigt faktiskt. Äpple tillsammans med granolan jag gjorde för ett tag sedan. In i ugnen tills äpplena mjuknar. Serverades med avrunnen lättyoghurt som jag lade lite vaniljsocker kanel. Jätte gott och nyttigt!




Till den andra filmen som heter Strangers med Liv Tyler och som egentligen är för läskig för att se själv, avnjuter jag en kopp kaffe och lite tända ljus.




Snabb lunch

En sådan himla snabb god och nyttig lunch (ganska högt pointsvärde dock om man är viktväktare, insåg jag). 

2 st fullkorns tortilla/burrito. 
En liten kycklingfilé. 
Salland, böngroddar, lök, tomat, vad man nu tycker om i grönsaksväg. 
Minifraish blandat med en liten skvätt sweetchili massa salt och peppar. 
Lite riven om man vill. Smack ihop till varsin wrap. 

Lätt att ta med sig. Lätt att göra på plats. Finns inga ursäkter att inte äta snabb, nyttig och billig lunch. Fy för dyra lunchrestauranger. Slöseri med pengarna. Lägg tiden på att fixa en lätt lunch, ta ett äpple och keso senare om ni bli hungriga och ta en promenad, titta lite i affärer, ta med en kopp kaffe ut och sitt på en bänk istället för att spendera en timme inne på en stimmig lunch restaurang. 
Föresten såg jag på nyheterna att folk sparar in som tusan nu när det är pengakris. Först bilar, sedan elektronik, dyr mat, latte på lunchen etc. Tänkte knåpa ihop en sparplan som alla kan följa eller i alla fall inspireras av, UTAN att ta bort det där lilla extra.




Nu skall tydligen N inte jobba, tjatade sig ur det. Men jag blir så trött för att han har liksom redan förstört det. Det var att han inte tänkte på oss som gjorde mig mest irriterad så nu tycker jag att han lika gärna kan jobba och hålla sig borta. Blä. Sluta gnäll var glad för det som du har ! Ibland blir jag lika trött på mig själv som på Mr N!

Fab Friday

eller nåt...

Skönt med fredag och helg. Fortfarande lite sur över att N ska jobba i morgon. Men ska försöka hitta på något mysigt utan honom. Skulle hemskt gärna gå ut och tok festa hela natten lång men det verkar inte som så många andra är intresserade. 
Det kanske blir ett restaurangbesök på lördag kväll istället, och en massa vin. Vi får se. Detta ställe verkar mycket mysigt. Skulle vara kul och pröva något nytt. 


bistronouveau

Med tanke på priserna kanske denna sparas till födelsedagen som börjar komma mycket nära. Såvida inte N har en plan med tanke på det han sa för en liten tid sedan. Denna plan bör innehålla champange och något sprakande och blingande. 


Har funderat på var alla bloggar hittar sina fina bilder. Har hittat en källa... Snyggt. Men kanske lite opersonligt, trisst att de inte kan finna sitt eget.








Den

här dagen var alldeles för regnig och kall för att förtjäna mitt vackra ansikte så jag bestämde mig för att stanna hemma. Egentligen hade jag föreläsning men det struntade jag i, egentligen borde jag plugga med det struntade jag i också. I morgon är en ny dag, för tillfället är det en massa nya serier och en och annan film som ses.  Det är ganska svårt att sitta hemma och inte äta en massa gott. Men jag har frossat i frukt och det är ju bra, bara inte lika roligt som ben and jerry's. I kväll blir det kycklingfilé, sallad och egen gjort nyttig sås. 

Är lite inredningssugen vill köpa lite nytt. Framförallt lite praktiska saker som förvaring och liknande eftersom vi har det ganska så litet. Kanske skall ta mig en tur till IKEA och en runda på stan i helgen. Min man har bestämt sig för att jobba lördag. Jag är inte allt för glad eftersom vi har var femte helg lediga tillsammans. 

Tyckte att denna framsida på SvD tidning näringsliv var lite rolig, satir kanske är rätt ord eller bitterljuv. Tagen med photobooth så läs spegelvänt. Mycket oproffsigt jag vet.




£

Efter stormen

Skulle gärna önska att mitt liv var lite mer lyx och flärd. Shopping, champange och fab människor. Hallå känns tomt just nu!


Känner mig öm i hela kroppen efter kvällens jobb pass. Det är lite dålig stämning just nu på jobbet efter att alla deltidare (utom jag och en till) fått veta att de får gå i februari- Mest av allt blir jag dock så himla trött på tjejer som snackar skit bakom varandras rygg och istället för att ta upp saker går och muttrar. Kom igen tjejer, om vi jobbar tillsammans (detta gäller alla omständigheter) blir allt lättare och framförallt mycket roligare!

Investerade nyligen i en dag och nattkräm, har tidigare använt clinique redness solution, men den är så attans dyr. Köpte Vichy normaderm på apoteket. Ska vara bra för oren och röd hy. Hmm... undra varför jag fått tonårs acne sedan jag började använda den. Skulle hållit mig till det som funkat innan.

Nu ska jag vila huvudet på kudden i soffan.

God natt!

Monday- done- check

Sitter med en kopp vitt te med blåbärssmak. Mycket god. Tittar på desperate housewifes, nya färska avsnitt från USA. Väntar på mat leverans. Eftersom vi inte har någon bil så handlar vi mat från mataffären.se och är mycket nöjda med det. Man kan beställa en låda med grönsaker och/eller frukt. Känns väldigt lyxigt och kvaliteten är jätte bra.

Dagen har varit ok. Jag har tagit en del bra beslut och har försökt att ordna upp en del andra utan vidare framgång. Nu ska jag träffa studievägledare om en vecka så tills dess släpper jag det.

Helgen bjöd på jobb och lite ensam mys. 




Nu ska jag titta på ännu ett avsnitt av Desperata och fixa lite manikyr. Jag använder mig ofta av Sally Hansens produkter som jag faktiskt för en gångs skull tycker håller vad de lovar. 

Sun shiny day

Vilket höst väder det är. Det blev ingen direkt sommar men en fantastisk höst. Idol i bakgrunden, hade gärna sett detta maraton men måste smita iväg till jobbet. Inte så kul, men jag får försöka göra det bästa av situationen. Tänk positivt! 
Så härlig lördag (ungefär som glad helg) !

Snurrig i bollen

Men hallå läste gammalt (förra veckan) med rubriken onsdag och lön. Det var väl i alla fall den 25:e i torsdags. Tur att jag har koll. 

Nu har jag varit äntligen ickerökare i en vecka! Känns bra. Har klarat det under lång tid förr så jag vet att detta inte är mitt svåra utan då man på filuren en sen kväll där allt omdöme har gömt sig. Det är då jag ska komma ihåg hur härligt livet är utan massa skit.

Mår lite illa. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk, eller att yoghurten var dålig. Är lite nojjig över sånt så i bland gör jag det värre än vad det är. 

Nej nu ska jag sova. Ny dag och nya tag i morgon. Hoppas ni drömmer sött. Jag har drömt massor senaste tiden. Härligt!

Helgen är här

Har jobb helg nu och då går jag  i ide. Kan inte riktigt fokusera på något och för trött att ta för mig något. 

En annan bra brittisk serie är Tyst vittne, bara ett tips.


Nya tag

Har varit i de djupaste skogarna ett tag. Trodde att det skulle bli en skräckhelg med svärmor, men det var över förväntan. Kul!

Idag blir det tacos och göra barn kväll.

RSS 2.0